Online világ- online jóga

Már több mint fél éve tart, hogy főleg online éljük az életünk. Nagyon sok munkát el lehet végezni otthonról, viszont úgy gondoltam a jóga ez alól kivétel. Márciusban sok oktató átállt arra, hogy Zoom-on vagy Facebook csoportokban tart órát. Tőlem nagyon távol állt ez a világ. Úgy gondolom, az érintés erejével, a közös jógázással lehet a legtöbbet adni a gyakorlóimnak. Ez nem változott meg, továbbra is úgy gondolom, egy magánórán, ahol van alkalmunk megölelni egymást, átadni az energiát, amire szükségetek van, vagy egy csoportos órán, ahol együtt lélegeztek, valami fantasztikus dolgot lehet megélni.

Kerestem a platformokat, hogyan tudnám ugyanazt átadni, amit a személyes találkozóinkon?
Egyrészt fontosnak tartom a megfelelő minőségű közvetítést. Erre már sikerült felületet találnom, illetve dolgozom egy sajáton is, ahol még több opciónk lesz elmerülni a jóga világában.

Másrészt szükségem volt egy kis mindset change-re. A fizikai távolság nem lehet akadálya egy spirituális feltöltődésnek, a mozdulatsorokat pedig könnyen lehet demonstrálni és részletesen instruálni, ha van megfelelő csatorna.

Részt vettem online programokban, egy képzésem nagy részét is online végeztem. Ezek a tapasztalatok megerősítettek abban, hogy rajtam múlik, mit hozok ki belőle.  Szívből ajánlom, hogy jógázzatok otthon! Nem kell félni, hogy elrontasz valamit. Akár dobj be egy Youtube videót, vegyél részt egy live órán, amikor pedig van alkalmad, nézz be egy személyes gyakorlásra is.

 

Hamarosan jövök a részletekkel, velem milyen formában lesz lehetőséged online gyakorolni 😉

 

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?