Jógázd magad magabiztossá!

respireyoga.huMinden jógagyakorlás után azt érzem, hogy megérkeztem, a jelenben tudok lenni.
Hogyan lehetséges, hogy egy pörgős, stresszes nap után egy kis jóga segítségével máris mindent más szemszögből látunk?

A jóga egyik célja, hogy önmagad tudj lenni. Az ászanák, a légzőgyakorlatok elősegítik, hogy képesek legyünk az elménket lenyugtatni, mindenféle külső tényezőtől, hatástól megszabadulni, befelé figyelni. Amikor nem a körülményeidre, környezetre fókuszálsz, hanem önmagadat helyezed előtérbe, figyeled a mozdulataid, a légzésed, amellett, hogy lenyugszol, egy könnyed érzés fog átjárni. Elkezded meglátni a valós önmagad, tehát tudod fejleszteni is.

Az egészséges önbizalom kialakítása az egyik legfontosabb dolog. Enélkül nem lehet teljes értékűen funkcionálni, hiszen előtérbe kerülhet az önfeláldozó hajlam, a kihasználtság érzése, nem tudod megvalósítani a terveid, elakadást tapasztalhatsz.
Fontos itt is a mértékletesség, a határokon belül mozogni. A félelmeink néha óvnak, érdemes rájuk hallgatni, viszont sok esetben éppen visszatartanak olyan dolgoktól, tapasztalatoktól, melyek a fejlődésünket szolgálják. Rendszeres gyakorlással különbséget tudsz tenni, a belső hang meg fogja súgni, mi a teendő.

Magabiztosan, akaraterővel feltöltve az ambícióid és ösztöneid által vezetve az út teljesen más minőségben fog telni.
A jógaórán gyakorlott technikákkal képesek vagyunk megfigyelni a testünk, lelkünk, érzéseink, majd koncentráltan dolgozni az adott területen.

A következő workshop-on az egészséges önbizalom fejlesztésére koncentrálunk. Várlak az AUM Jógaközpont Astoria-nál lévő stúdiójába egy testi-lelki wellnessre!

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?