Alapozás jógával: építsd stabil alapokra a 2019-es éved

Az építkezést az alapoktól kell kezdeni. Ezért is volt a 2019-es év első workshop témája a gátizom területe.

A mula bandha aktivizálásával a gyakorlásunkat teljesen más minőségbe tudjuk helyezni. Úgy gondolom, ezt már kezdő jógázóként is érdemes elkezdeni tapasztalgatni.
Annyi mindent szeretnék Nektek mesélni a fizikai, lelki hátteréről is az egyes témáinknak ezeken a hétvégi eseményeken, de a gyakorlás elől nem veszem el az időt, első körben saját élmény alapján érezzetek rá.
Röviden összefoglalva a szombati ászanák, légzőgyakorlatok, vizualizációs technika a gyökércsakra területének gyógyítására, regenerálására fókuszáltak.

Ha ez a terület alul működik, fizikai diszfunkciók léphetnek fel (alvászavar, emésztési problémák). Instabilnak érezhetjük magunkat, ami kihat az emberi kapcsolatainkra, intimitásra, szexuális életre.
Összességében az alapvető szükségletek, a biztonságérzés, stabilitás.

Amikor félelmet, bizonytalanságot éreztek, vagy emésztési problémátok, vese környéki fájdalmatok van, akkor a workshopon gyakorolt ászanákkal, légzőgyakorlatokkal hozzá tudtok járulni a gyógyuláshoz.
Természetesen ha komolyabb panasz van, dokihoz kell menni, de kiegészítésként, megelőzésként alkalmazhatjátok ezeket az eszközöket.
Nemcsak testileg, hanem lelkileg is fel fogtok frissülni!

Kösd össze önbizalom növeléssel, a hősi pózokban maradj benne picit és kapcsold be a mantrákat.
Egy rövid vidit készítettem Nektek, ezt akár tudjátok gyakorolni, ha szeretnétek pár mozdulattal aktivizálni ezt a területet. Erre a zenére végeztük a vizualizációt, meditációt:

 

A gyakorlás alá is betehetitek, ezek a hangok elég szuperül össze vannak rakva, hogy segítsék a munkánk!
Ne felejtsétek, a gátizom környékén lévő és az alhasi izmokat feszítsétek meg, törekedjetek arra, hogy végig tartani tudjátok.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?